Nijverheidsweg 29a / Vriezenveen
0546-625848

Winterbanden in het buitenland

Steeds meer landen kennen verkeersregels over het gebruik van winterbanden. Omdat die per land verschillen, heeft de ANWB een handig overzicht gemaakt van de regels voor het gebruik van winterbanden - en ook sneeuwkettingen en spijkerbanden - per land. In dit overzicht welke via deze link is te vinden, verwijzen ze naar verschillende pagina's per land.

 

Verschil winterbanden/zomerbanden

Wist u dat het advies is om bij temperaturen van 7°C of minder te rijden op winterbanden? Winterbanden verkorten de remweg in vergelijking met zomerbanden en zorgen voor veel grip. Daarnaast kan de juiste band ook het brandstofverbruik verlagen. Reden te meer om op tijd te wisselen! Klik hier voor meer info.

Bandentests

Om gedurende langere tijd zeker, duurzaam en veilig te functioneren, moet een band een combinatie van veel verschillende eigenschappen hebben. De kwaliteit van een autoband is namelijk van levensbelang. Bandentests staan daarom behoorlijk centraal in het testprograma van de ANWB. Samen met een aantal Europese partners, testen zij regelmatig zowel zomer- als winterbanden. Benieuwd wat de uitkomsten zijn? De meest recente bandentests zijn hier te vinden.